Contact us now
08-36 96 88

Så kan du få lån med betalningsanmärkning

Att få lån med betalningsanmärkning är inte så lätt, och ännu svårare är det att låna pengar med anmärkning och kronofogden. Men, ge inte upp!

Det är en ganska allmän uppfattning att man inte kan få lån med betalningsanmärkning, men detta är idag verkligen en sanning med modifikation. Visst är det så, att du med största sannolikhet kommer att få ett avslag om du går till din vanliga bank och försöker låna med betalningsanmärkning. Men, man behöver ju inte gå till banken för att låna pengar. Idag finns massor av olika långivare, och helt andra sätt att låna pengar. Om du behöver extra pengar snabbt, kanske för att betala räkningar eller klara av andra oförutsedda utgifter, går det både snabbare och smidigare om du söker ett lån online. Det är också på nätet du har störst chans att få lån trots betalningsanmärkning. Här finns nämligen många andra typer av lån, och framför allt nya långivare, som har ett annat sätt att se på detta med betalningsanmärkningar.

Här kan du få lån med betalningsanmärkning utan säkerhet

Om du ska ha någon chans, över huvud taget, att få ett lån med betalningsanmärkning hos de traditionella bankerna, måste du nog ta ett lån där du kan lämna någon form av säkerhet, som pant eller någon som går i borgen för lånet.

På nätet kan du låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet. Störst chans att få låna med betalningsanmärkning har du om du söker ett så kallat mikrolån. Detta är lån på begränsade belopp, som oftast sträcker sig mellan ca 500 kr upp till 10 000 kr, och i vissa fall ända upp till 15 000 kr. Många av de långivare som erbjuder denna typ av lån ser hellre till din aktuella betalningsförmåga är till din historia, med eventuella tidigare problem. Det betyder givetvis inte att alla kan få lån med betalningsanmärkning, men om du uppfyller de krav man ställer är chanserna ganska stora.

Dessa lån ger inte bara fördelen att det går att få lån med betalningsanmärkning utan säkerhet. De är också mycket enkla att söka, och lånehanteringen är mycket snabb. Om du måste ha pengar snabbt för att undvika att låta det gå till inkasso, kan du faktiskt få pengarna redan samma dag med ett sådant lån.

Även billån med betalningsanmärkning kan du hitta online

Behöver du låna pengar för att köpa bil, är troligen inte ett mikrolån tillräckligt. Men, du vill antagligen fortfarande ha ett lån utan säkerhet, och då kan du titta på den privatlån som finns på nätet. Privatlån är ett annat namn för just lån utan säkerhet, och dessa lån kan sträcka sig ända upp till 400 000 kr.

Vill du ha ett billån med betalningsanmärkning är det inte riktigt lika lätt, som om du bara behöver låna mindre summor. Kraven på låntagaren ökar ofta i takt med lånebeloppet, och det blir färre lån att välja bland. Men en långivare som kan erbjuda billån betalningsanmärkning är Freedom Finance. Här kan du låna upp till 60 000 kr även om du har en betalningsanmärkning.

Att låna pengar trots kronofogden kan vara en utmaning

Om du inte måste låna mycket pengar är chanserna att få lån med betalningsanmärkning relativt goda, men ska du låna pengar med betalningsanmärkning och kronofogden ser bilden helt annorlunda ut. Med aktuella skulder hos kronofogden krymper snabbt den skara av långivare som kunde ha tänkt sig låta dig låna pengar trots betalningsanmärkning.
När det gäller att låna pengar trots kronofogden är det precis så svårt som många tror att det är att låna med anmärkning. De allra flesta av de långivare som ger lån trots anmärkning, ställer nämligen som krav för att bevilja lån, just att du inte har några obetalda skulder hos kronofogden. För att kunna ha en chans måste du alltså hitta en långivare som inte ställer dessa krav. Idag finns det två långivare som inte uttrycker ett krav om skuldfrihet i sina villkor, och det är Ferratum och Trustbuddy. Det betyder inte att du alldeles säkert kan få ett lån hos någon av dessa, men det är hos dessa två långivare det, i dagsläget, ens är lönt att försöka låna pengar med betalningsanmärkning och kronofogden.

Det finns de som har svårt att förstå varför det ska vara så svårt att få låna med skulder hos kronofogden, när det ändå finns såpass många möjligheter att få lån med betalningsanmärkning.
Men, det är ganska stor skillnad på en betalningsanmärkning, som egentligen bara är en anteckning hos ett kreditupplysningsföretag om att man inte betalt sina skulder, och aktuella skulder hos kronofogden. Betalningsanmärkningen utfärdas alltså inte av kronofogden, som många tror, och har egentligen ingenting med kronofogdemyndigheten att göra. Ett skuldsaldo hos kronofogden däremot, visar tydligt på att man inte har betalat sina skulder, och kanske också att man inte fått ordning på sin ekonomi efter att anmärkningen utfärdades. Långivaren bedömer helt enkelt att du har en sämre kreditvärdighet och betalningsförmåga om du har obetalda skulder hos kronofogden.