Contact us now
08-36 96 88

Om oss

När du jämför lån måste du också noggrant titta på villkoren, och ta reda på om det tillkommer några andra avgifter. På en del lån tillkommer uppläggningsavgift och fakturaavgift, till exempel. Om du bara lånar en liten summa pengar, kan en uppläggningsavgift på några hundra göra stor skillnad. Så, speciellt för små lån är det lönande att försöka hitta lån utan avgifter, eller med så små avgifter som möjligt. Fakturaavgift har däremot inte så stor betydelse för ett kort, litet lån, eftersom det oftast handlar om en enda faktura på dessa lån.

Om du behöver snabba pengar, för att betala räkningar eller liknande är det förstås helt perfekt om du kan låna dem utan att betala något för lånet. Då har du chansen att betala i tid även om förfallodatum är ett par veckor innan lön. Det finns alltså inga speciella krav inbyggda i dessa gratis lån, och du måste inte ta fler lån hos samma långivare, även om det är just det de hoppas på att du ska göra. Det enda du måste tänka på är att betala tillbaka lånet i tid.

Om du behöver låna pengar för att täcka upp för en tillfällig brist i kassan, gäller det förstås att hitta billiga lån, så att du inte behöver betala mer än nödvändigt. Att ta ett tillfälligt lån, för att lösa en akut kris, eller bara för att kunna sätta lite guldkant på tillvaron, har blivit allt vanligare. Anledningen heter smslån, som är små lån som är avsedda just för sådana tillfällen. Du kan låna några hundralappar eller tusenlappar, för att få fakturor betalda, vilket kan vara räddningen som gör att du undviker att låta det gå till inkasso. Så små lån fanns inte tidigare, och då var man hänvisad till släkt eller vänner för att kunna låna för att lösa sina små ekonomiska problem. Med ett smslån kan du låna från några få hundralappar och upp till tio, kanske femton tusen kronor.